På rett kurs

lisbeth_røbekk (18)I forbindelse med sin bokutgivelse holdt Christian Borch foredraget «Blikk mot Europa» i Son. Fullt hus. 

En fantastisk formidler og en fryd for øret med sine treffende poengteringer, innsikt og den røde tråden til dagens situasjon. Ikke rart denne mannen har blitt kåret til Norges nyhetsanker – flere ganger.

I pausen benyttet jeg anledningen til å kaste ut en teaser for en samfunns- økonomisk tanke og fikk blink. Jeg er på rett kurs til rett tid, så nå er det bare å hive seg rundt å få skrevet boken som har ligget på vent.

Å skrive denne boken for meg er kun ett venteprosjekt på fritiden. Min kreative side, struktur, innhenting av informasjon og lek med tall – på en enkel formidlende og forståelig måte. En hypotese testing i mørke vinterkvelder.

Jeg gleder meg. Går alt etter planen blir det bokutgivelse 1.august. Er jeg opptatt med andre spennende oppgaver på den tiden – vet jeg hvem som kan kjøre løpet for meg.

Apropos

Pr idag er det ikke lykkest med å få ett betalt seiloppdrag i 1. linjen i Sydney. Tilbakemeldingene viser likevel at jeg er ventet…

I år har jeg muligheten. Får jeg valget mellom å skrive bok med smalhans norsk jul og betalt seiloppdrag med australsk jul – ja, da er valget i år enkelt. Sydney. Alene og/eller med nære som har lyst til å være med. Døren holdes åpen til ca midten av desember.

Men jeg begynner å bli innstilt på at det ikke blir seiling, selv om det hadde vært en knallbra kick of til 2017.

Det nære

Lokalt er det viktige avgjørelser som tas om dagen (virker det som) og det hadde vært fantastisk om arbeidet som er gjort over tid kunne blitt sett, satt pris på og ikke minst åpnet for mer arbeid til endelig å kunne «gyve på». 

I dag igjen har jeg vært i kontakt med google og heldigvis er de raskt på pletten for å rette opp. Les tidligere blogg innlegg – Hvordan får du det til ?. Sosiale medier kan være en uting, men likevel så når lokalformidlingen frem – heldigvis. En hektisk helg i sikte.

Det nære er viktig.

Mest festlige den siste uken

Det mest festlige som har skjedd lokalt den siste uken var på en av Sons facebookgruppe.

Bomben kom etter søndagens tradisjonsrike hendelser i sentrum, hvor pappaen la inn ett godt innlegg og spurte i korte trekk om ikke vi ikke kunne gå «back to basic» for den årlige hendelsen. Det ble helt stille. En kunne høre knappenålen falle i sosiale medier over Son.

Inn kommer en kommunalt ansatt(kultur) som forsvarer den frivillige dugnadsinnsatsen og kritiserer mannen for innspill og kommer med oppfordring. Oppfordringen som mannen tar, men ikke blir «sett». En god dag mann økseskaft dialog.

Likesene kommer forsiktig etter en stille stund. Allerede etter mannens ene innlegg. Forsiktig kommentar støtte kommer til.

Nå kommer det mest overraskende. 42 likes og kommentarer, og inn kommer administrator og stenger gruppa fra åpen til lukket og innlegget «blir borte en liten stund». 

Som ut fra intet skyter den sterke administrator lederen (ukjent for meg) inn med informasjon – gruppa stenges grunnet spam profiler og spam innlegg. Gruppen vil åpnes igjen så fort spamen er slettet og ryddet opp i. Likesene stoppet.

Interessant, jeg sier ikke mer. 

Presentasjon av gode muligheter

Kampen om de gode ideene er forsterket i dagen samfunn.

Jeg har over tid tenkt veldig på hvordan jeg i fremtiden skal legge frem mine ideer, forretningsplaner, benyttede og ubenyttetede ideer av høy markedsverdi. Uten å miste fortrinnet av den gode ideen. Til tider har det knaket.

Hvordan skal jeg unngå å komme i en situasjon hvor andre tar i bruk ubenyttede ideer samtidlig som jeg skal gjøre gode løsninger attraktiv for nye samarbeidsformer og -partnere? En vanskelig balansegang. 

Jeg har kommet frem til en løsning, så nå gjelder det bare å se om løsningen holder mål og gir ønskede muligheter i 2017.

Jeg har trua.

-Trykk her om du vil følge med i fremtiden –